0

Blijdorp entree kind

Om dit te vieren brengt tnt post in 2009 een unieke postzegel uit die zowel door ziende als blinde mensen gelezen kan worden. Ontwerper René put wil met zijn zegel ziende en blinde mensen nader tot elkaar brengen. "Dat heb ik gedaan door het hardloop letterschrift en het brailleschrift te combineren in een soort puzzel aldus Put. Affiche weldadigheidszegel Dit affiche, naar ontwerp van Antoon Molkenboer, wordt door de ptt uitgebracht ter bevordering van de verkoop van de weldadigheidszegels van 1926. Het figuratieve gedeelte van het affiche laat een wereldbol zien van waaruit vier postduiven wegvliegen met ieder een brief in de bek. Van de wereldbol naar beneden loopt een brede gouden band. De band eindigt boven een geknielde vrouw die haar armen beschermend om een kind slaat. De afbeelding wordt omlijst door paarse vlakken en banden met hierin de tekst "Weldadigheidspostzegels voor het kind". Affiche zomerzegels Reclamebiljet van Dick Elffers uit 1940 ter bevordering van de verkoop van de zomerzegels van dat jaar. Over een gele straat komt van rechts een rode postkoets gereden die wordt getrokken door een rood en een wit paard.

Rotary helpt we laten hier graag onze projecten zien

Affiches met mededelingen als 'post tijdig' komen voort uit de voorlichtende functie van de ptt als overheidsinstelling. Jubileumpostzegel Op de jubileumpostzegels uit 2009 is het vijfmaal feest. Op deze zegels eert tnt post vijf gerenommeerde charitatieve organisaties met een eigen zegel ter gelegenheid van hun jubileum. Dit zijn: kwf kankerbestrijding, vogelbescherming Nederland, cordaid - mensen in nood, nationale vereniging de zonnebloem en sos-kinderdorpen. Bureau barlock heeft het ontwerp voor de zegels gemaakt. "Eenheid in verscheidenheid, dat was onze rode draad aldus Judith Brüggenwirth, ontwerper van de jubileumpostzegels 2009 en Hélène bergmans, projectbegeleiding, beiden van bureau barlock. Affiche kinderpostzegels Gerard Kiljan maakt naast de kinderpostzegels van 1931 ook het ontwerp voor het bijbehorende affiche. Op het affiche heeft hij blauwe foto's gebruikt die hij ook in de postzegelontwerpen heeft weergegeven. Van linksboven naar rechtsonder zie je een doofstomme jongen, een verwaarloosde jongen, een zwakzinnige jongen en een blind meisje. De tekst op het affiche plaatst Kiljan in verschillende kleuren, lettergrootten en letterbreedten. Lees mee in 2009 is het 200 jaar geleden dat de uitvinder van het brailleschrift, louis Braille, wordt geboren. Zijn schrift, water dat is opgebouwd uit een raster van puntjes, zorgt er voor dat blinden en slechtzienden kunnen communiceren.

affiche is gemaakt naar een ontwerp van vormgever koen van. Affiche luchtposstrookjes Reclame uit 1957 met een oproep voor het gebruik van luchtpoststrookjes: "Plak luchtpoststrookjes, dan vliegt uw brief door onze vingers". Jan Bons maakt het ontwerp voor het affiche. . Tegen een hemelsblauwe achtergrond zien we een opgestoken arm (in een postbode-uniform) met in de hand een brief gevouwen in de vorm van een vliegtuig. Bons stelt het ontwerp samen uit geknipte onderdelen. Door de twee opgestoken vingers, die iets uit elkaar staan, 'vliegt' de tekst "Strookjes gratis aan elk postkantoor". Affiche op tijd versturen Brievenbusbiljet met een oproep om op tijd je postpakket te verzenden. Het affiche vertoont een illustratief beeld van een jongetje op een stoel dat zit te staren naar een lege schoen met stro en een peen er naast. De titel luidt "Sinterklaas komt te laat als u uw postpakket niet uiterlijk donderdag 2 december naar het postkantoor brengt".

Postnl iconen van de post

Op de omslag zijn enkele logo's van de ptt illustratief weergegeven in een andere kleurstelling. Paul Hefting heeft de tekst geschreven en de vormgeving is van Gerard Hadders. Affiche afrijden wij zorgen ervoor, affiche uit de imagocampagne van de ptt uit 1995 met als titel 'wij zorgen ervoor'. Deze titel staat tevens onderaan het affiche weergegeven met daarnaast detoxen het logo van ptt post. Het grootste gedeelte van het affiche wordt in beslag genomen door een foto van drie postbodes in de nieuwe bedrijfskleding van de ptt uit 1995. Ter ondersteuning van de vele initiatieven die het Nationaal Ouderenfonds onderneemt om het leven van ouderen gemakkelijker te maken, komt ook in de zomer van 2009 een serie zomerzegels uit met toeslag. Een belangrijke uitdaging bij deze bijzondere opdracht was om clichés over ouderen te vermijden, aldus Edgar Smaling en Carlo Elias van bureau smel, samen verantwoordelijk voor het ontwerp van de zomerzegels van 2009. Affiche tijdig posten, reclame van Dick Elffers met de tekst: "Help de post, post tijdig". Een postbode loopt weg met een volle tas, terwijl twee mannen en een vrouw met een envelop in de hand zich naar een rode standaardbrievenbus snellen. Elffers geeft het geheel gestileerd weer in rood, wit en verschillende tinten blauw tegen een witte achtergrond. De tekst "Post Tijdig" plaatst hij in postzegelachtig kader in ptt-rood, dat visueel overeenkomt met onder meer de tas van de postbode en de brievenbus. Affiche luchtpostpakket Affiche van een luchtpostpakket met de tekst: "Haast?

De voorzijde van de bus is in tweeën verdeeld. Het bovenste deel is voorzien van twee inwerpopeningen met daaronder smalle stroken voor reclame. De kleur rood van de voorgaande brievenbus verandert in oranje, de kleur van tnt post. Ptt jaarverslag, het in hardblauw uitgevoerde jaarverslag over 1972 is ontworpen door Jan van toorn. Van toorn ontwerpt niet alleen het jaarverslag, hij ontwerpt ook de bijlage. Dit is een affiche met daarop afgebeeld 'de mens in het bedrijf'. Zowel in het jaarverslag als op het affiche maakt Van toorn gebruik van fotomontage. Catalogus royal ptt, voor de tentoonstelling 'royal ptt nederland Art design, past present' brengt de koninklijke ptt nederland een bijbehorende catalogus uit. Deze catalogus doet tevens dienst als gids door de tentoonstelling die plaats vindt tijdens de wereldexpositie in het Spaanse sevilla in 1992. Het boekje toont voor het eerst de bijzondere vormgevingstraditie van ptt door de jaren heen.

Categorie: 7 - 10 jaar op Uit Met Kinderen voor een dagje uit

Ptt kiest er voor het eerst voor om de brievenbus niet in staal maar in aluminium uit te voeren. De stalen hangbrievenbussen zijn namelijk erg ingewikkeld en duur om te onderhouden. De inwerpopening (met 14 draaibare klepjes) bevindt zich aan de voorzijde onder het deksel. Daaronder staat het ptt-embleem in reliëf weergegeven. Enkelvoudigebrievenbus, in 1986 krijgt het bureau voor industriële ontwerpers npk industrial design de opdracht een enkelvoudige brievenbus te ontwerpen. Het wordt een functionele brievenbus gemaakt van glad afgewerkt polyester met een bijna vlakke voorzijde. De bus kan zowel aan een standaard als aan een muurbeugel worden bevestigd. In 1990 valt het ontwerp in de prijzen en wint npk er de if, best of category-prijs voor. Ontwerpbureau npk industrial design ontwikkelt in 2002 het prototype voor een nieuwe tweelingbrievenbus. In 2007 worden alle oude tweelingbrievenbussen vervangen door deze afrijden nieuwe brievenbussen. De nieuwe versie heeft 50 procent meer capaciteit en is inbraakbestendiger dan zijn voorganger.

Met een gleuf aan de zijkant kunnen de stukken beter in de bus vallen. Boven de gleuf bevindt zich een kapje ter bescherming tegen de regen. De voorzijde heeft een vooruitspringend middenstuk waarop in reliëf onder elkaar "brievenbus het rijkswapen en "buslichting" staan weergegeven. Op de bovenzijde van de bus staat in reliëf "administratie der posterijen". De hangbrievenbus Holland van ontwerper Anton Kurvers is een voorbeeld van de stijlopvattingen van de jaren dertig van de twintigste eeuw waarin veel ontwerpers en architecten bouwen volgens de Amsterdamse School. De hangbrievenbus Holland heeft de vorm van twee ineengestoken rechthoekige blokken. In de rechterzijde zit een horizontale brievengleuf, van binnen beschermd door beweegbare tanden en gedekt door een platte kap, die als rand langs de voorzijde doorloopt. Hangbrievenbus verblifa, anton Kurvers ontwerpt in 1936 een hoge, rechthoekige hangbrievenbus van plaatijzer. Zowel dit goedkopere materiaal als het volstrekt ontbreken van enige ornamentiek duidt erop dat de jaren van de grote crises zijn aangebroken. Op de voorzijde van de bus bevindt zich de brievengleuf met beschermende kap. Middenop is een opening met daarachter een schijf met buslichtingnummers en de tekst "lichting is geschied". Hangbrievenbus de koo, ontwerper Nicolaas de koo maakt in 1949 het ontwerp voor een kleine, vierhoekige hangbrievenbus die vanaf 1952 op het platteland in gebruik wordt genomen.

20 superleuke uitjes met kids in Nederland - follow my footprints

Standaardbrievenbus rood, naar Brits voorbeeld krijgen in 1905 een aantal van de bronsgroene standaardbrievenbussen de kleur rood. In 1914 worden alle standaardbrievenbussen in het rood uitgevoerd en wordt het zelfs de nieuwe officiële kleur. Het uiterlijk van de brievenbus blijft nagenoeg hetzelfde, alleen verdwijnen langzamerhand de decoratieve elementen op de bus. Zo komen op de plaats van het rijkswapen de lichtingstijden te staan. Hangbrievenbus platteland, in de in 1850 ingevoerde postwet staat dat alle brievenbussen in een standaardmodel moeten worden uitgevoerd. Zo ook de in 1870 nieuw geïntroduceerde hangbrievenbus. Deze rechthoekige bus ziet men voornamelijk op spoorwegstations en op het platteland. Aan de voorzijde springt de bus uit. Hier bevindt zich de gleuf (15 x 170 mm) met daarboven een gootvormig kapje. Onder de inwerpopening staat in reliëf het rijkswapen weergegeven volgens besluit van 1815 met schildhouders en lint, met daaronder in een boog weergegeven "brievenbus" en nog lager (geschilderd) de tijden van de buslichting. Hangbrievenbus platteland, in 1906 brengt de ptt een groter type hangbrievenbus uit met de inwerpopening niet aan wedstrijdbiljart de voorkant maar aan de rechterzijkant. Bij een gleuf aan de voorkant willen poststukken nog wel eens tegen de achterkant stoten.

De bouw van het hoofdpostkantoor wordt als een belangrijk moment in de nederlandse architectuur beschouwd. Wattjes het hoofdpostkantoor.)het derde monumentaal gebouw (in Utrecht) dat den stempel van onzen tijd draagt." jubileumzegel eeuwfeest, de jubileumzegels uit 1913 zijn uitgegeven ter ere van het 100-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Op de postzegels zijn de portretten van koning Willem i, willem ii, willem iii en koningin Wilhelmina afgebeeld tussen twee zittende leeuwen. Standaardbrievenbus groen, ijzergieterij. Enthoven te den haag krijgt in 1850 de opdracht 70 brievenbussen te maken. Tegelijkertijd vervaardigt de haagse blikslagerij Candel 140 afsluitbare binnentrommels voor de bussen. De hoge rechthoekige bus staat op een vooruitspringend hardstenen voetstuk met een buslichtingdeurtje aan de zijkant. De gietijzeren standaardbrievenbus zal, met de nodige aanpassingen, ruim 110 jaar in het straatbeeld te zien zijn. Sinds de jaren dertig van de twintigste eeuw worden ter aanvulling op de bestaande handwagens zogeheten transportdriewielers in gebruik genomen. Dit transportmiddel is een snel en handig middel afvallen bedoeld om kleine en middelgrote vracht als pakketten, pakjes en telefoongidsen rond te brengen. Deze bakfiets stamt uit 1952 en heeft een houten bak met daarop een grijs linnen kap. Op de voorzijde van de houten bak staat in zwarte biljartkeu letters geschreven "Posterijen 3622".

Activiteiten voor kinderen in Capelle aan den IJssel, uit Met

Tweelingbrievenbus, eind 1956 krijgen de industrieel ontwerpers Rob Parry en Emile Truijen de opdracht een dubbele brievenbus te ontwerpen. De tweelingbrievenbus scheidt de stadspost van suikerziekte de post voor binnen- en buitenland. In 1957 wordt het ontwerp gepresenteerd. In 1960 plaatst ptt twaalf bussen noord op proef in Den haag en in 1962 wordt de tweelingbrievenbus definitief ingevoerd. De tweelingbrievenbus is vele wijzigingen ondergaan, onder andere om hem vandalismebestendig te maken. De tweelingbrievenbus is 45 jaar lang in het straatbeeld te zien. Het boek van ptt 'het boek van ptt ontworpen door piet Zwart, is een voorlichtingsuitgave over de ptt voor de jeugd. De twee hoofdpersonen genaamd 'de post' en 'J. Zelf' begeleiden de lezers door het leerboek, waarin alle facetten van de post en telefonie worden besproken. Hoofdpostkantoor utrecht, het hoofdpostkantoor aan de neude 11 in Utrecht opent op 11 augustus 1924 zijn deuren. Het gebouw, naar ontwerp van Joseph Crouwel, is een bezienswaardigheid, wat ook blijkt uit de jarenlange verspreiding van een viertalige folder over het ptt-gebouw.

Blijdorp entree kind
Rated 4/5 based on 638 reviews
SHARE

Ycynij, Sun, May, 06, 2018

Sinds de jaren dertig van de twintigste eeuw worden ter aanvulling op de bestaande handwagens zogeheten transportdriewielers in gebruik genomen. Dit transportmiddel is een snel en handig middel bedoeld om kleine en middelgrote vracht als pakketten, pakjes en telefoongidsen rond te brengen. Deze bakfiets stamt uit 1952 en heeft een houten bak met daarop een grijs linnen kap. Op de voorzijde van de houten bak staat in zwarte letters geschreven "Posterijen 3622".

Zijob, Sun, May, 06, 2018

Standaardbrievenbus groen, ijzergieterij. Enthoven te den haag krijgt in 1850 de opdracht 70 brievenbussen te maken. Tegelijkertijd vervaardigt de haagse blikslagerij Candel 140 afsluitbare binnentrommels voor de bussen. De hoge rechthoekige bus staat op een vooruitspringend hardstenen voetstuk met een buslichtingdeurtje aan de zijkant. De gietijzeren standaardbrievenbus zal, met de nodige aanpassingen, ruim 110 jaar in het straatbeeld te zien zijn.

blijdorp entree kind Eqenowek, Sun, May, 06, 2018

Het gebouw, naar ontwerp van Joseph Crouwel, is een bezienswaardigheid, wat ook blijkt uit de jarenlange verspreiding van een viertalige folder over het ptt-gebouw. De bouw van het hoofdpostkantoor wordt als een belangrijk moment in de nederlandse architectuur beschouwd. Wattjes het hoofdpostkantoor.)het derde monumentaal gebouw (in Utrecht) dat den stempel van onzen tijd draagt." jubileumzegel eeuwfeest, de jubileumzegels uit 1913 zijn uitgegeven ter ere van het 100-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Op de postzegels zijn de portretten van koning Willem i, willem ii, willem iii en koningin Wilhelmina afgebeeld tussen twee zittende leeuwen.

blijdorp entree kind Agate, Sun, May, 06, 2018

Het boek van ptt 'het boek van ptt ontworpen door piet Zwart, is een voorlichtingsuitgave over de ptt voor de jeugd. De twee hoofdpersonen genaamd 'de post' en 'J. Zelf' begeleiden de lezers door het leerboek, waarin alle facetten van de post en telefonie worden besproken. Hoofdpostkantoor utrecht, het hoofdpostkantoor aan de neude 11 in Utrecht opent op 11 augustus 1924 zijn deuren.

blijdorp entree kind Uwijyvup, Sun, May, 06, 2018

In 1960 plaatst ptt twaalf bussen op proef in Den haag en in 1962 wordt de tweelingbrievenbus definitief ingevoerd. De tweelingbrievenbus is vele wijzigingen ondergaan, onder andere om hem vandalismebestendig te maken. De tweelingbrievenbus is 45 jaar lang in het straatbeeld te zien.

blijdorp entree kind Vikuc, Sun, May, 06, 2018

Rotary helpt we laten hier graag onze projecten zien. Tweelingbrievenbus, eind 1956 krijgen de industrieel ontwerpers Rob Parry en Emile Truijen de opdracht een dubbele brievenbus te ontwerpen. De tweelingbrievenbus scheidt de stadspost van de post voor binnen- en buitenland. In 1957 wordt het ontwerp gepresenteerd.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: